Belgrade Beer Fest 2010
2. dan
Ušće, Beograd
19. avgust 2010.

20. avgust2010.

 
 
 
  Drugo veče BBF-a obeležili su nastupi Jurice Pađena i grupe Aerodrom, Riblje čorbe i Inspektora Blaže.

U 21:15 na binu su izašli Jurica Pađen, gitarista i vokalista, alfa i omega grupe Aerodrom sa članovima - bubnjarem Damirom Medićem, gitaristom Ivanom Havidićem i basistom/vokalistom Tomislavom Šojatom. Grupa je toplo primljena, pošto je publika bila upoznata sa njihovim radom, kako sa ranijim hitovima tako i sa novijim materijalom. Redjale su se “Što si u kavu stavila”, ”Divljakuša”, ”Odma’ mi jezapela za oko”, ”Tvoj pas me čudno gleda”, ”Otkazani let” i “24 sata”. Posebno dobru reakciju su izazvali hitovi “Dobro se zabavljaj”, ”Obična ljubavna pjesma” i “Stavi pravu stvar(na pravo mjesto,učini to često!)”. Prijatno iznenađenje je bilo izvođenje  pesama “Usne vrele višnje” (vokal Tomislav Šojat) i “A šta da radim” (koju je Jurica Pađen posvetio “bivšem kolegi iz bivše grupe” !!!).
Naravno, najveću reakciju izazvala je pesma “Fratello” koju je otpevala publika, uz minimalnu pomoć grupe.
Vidno oduševljeni prijemom Jurica i njegov bend su posle  sat vremena  napustili binu, ostavljajući publiku da sa pozitivnim nabojem sačeka nastup legendarne Riblje Čorbe, jednog od najvoljenjih ali i najosporavanijih bendova.



Tačno u 22:30 na scenu su izašli Bora Đorđević i ortaci potpomognuti ženskim duom “DD”.
Bora je bio izuzetno raspoložen i inspirisan  pa je izazvao pravi “trans” u raspamećenoj publici koja je došla iz svih krajeva bivše nam Jugoslavije. Takav nivo privrženosti i ljubavi može da ima samo grupa koja postoji čitavih 32 godine.
Bora se šalio sa svojim kolegama iz grupe poredeći nijhov staž u grupi sa robijom, i poimence spominjući robijaški staž u grupi i bračni staž. Uz Vicka Milatovića uz sebe rekao je “da onaj koji se drugi put oženio nije bio dobar ni da se prvi put razvede!” aludirajući na svoja i Vickova dva braka.
Riblja Čorba je odsvirala  20-tak pesama iz celokupne karijere . Sve sam hit do hita - “Rock’n’roll za kućni savet”, ”Nemoj srećo,nemoj danas”, ”Ostaću slobodan”, ”Volim,volim,žene”, ”Ravnodušan prema plaču”, “Avionu slomiću ti krila”, “Gde si u ovom glupom hotelu”, ”Kad sam bio mlad”, “Jedino moje”, ”Nojeva barka”. Tu su bile i novije pesme “Srbin je lud” i “Bože kako je volim”.
Bora je takođe najavio da pripremaju novi album, jer su “ludi” (!!!), a takođe izveo 3 verzije pesme “Amsterdam” (na srpskom,engleskom i ruskom! - pravi russvaj !)
Za kraj ostavljena je “Pogledaj dom svoj anđele” koja je sinoć dobila skoro mesijansko značenje, a u okviru bisa sama publika je izvela pesmu “Lutka sa naslovne strane”.
Toliko emocija na jednom mestu upućeno grupi i vraćeno nazad publici, predstavljalo je sinoć vrhunac dosadašnjih događaja na Belgrade Beer Festu. Videćemo da li će večerašnji headliner Bajaga to moći da nadmaši.



Kakav bi to bio festival (piva) kad na njemu ne bi nastupio Inspektor Blaža i njegovi kljunovi?
Spektakl u njegovoj verziji nije izostao a Blaža se na binu spustio kostimiran kao Superman. Došao je do ograde da pozdravi publiku zašta je nagrađen polivanjem pivom, od milja. Dakle Blaža ostaje Blaža uvek raspoložen i spreman na šalu i dobru zabavu, što publika zna da ceni.



Fotografije sa koncerta


tekst - Slobodan Vlaketić
fotografije - nebojša mićković

 
 

koncerti


Belgrade Beer Fest 2010
1. dan
Ušće
18. avgust




BELEF 2010
Pankrti
Beogradska tvrđava
07.08.10.





BELEF 2010
Nova scena
Beogradska tvrđava
01.08.10.





BELEF 2010
Jura Stublić i Film
Davorin Bogović

Beogradska tvrđava
30.07.10.





BELEF 2010
Električni orgazam
Beogradska tvrđava
23.07.10.





BELEF 2010
Zoran Predin
Beogradska tvrđava
17.07.10.





BELEF 2010
Disciplina kičme

Beogradska tvrđava
16.07.10.




EXIT 2010
Petrovaradinska tvrđava
Novi Sad
08. -11.07.10